tisdag 10 mars 2009

Födelsedagsfirande

I söndags fyllde hjärtanet år, 3,3. Vi hade en riktigt bra födelsedagshelg som inleddes med ganska intensivt städande och donande. På lördagen avtog detta och när kompisarna ringde och frågade om vi inte skulle hänga på till casinot så var det ingen större tvekan. Detta fick till följd att det blev alldeles för sent och att söndagens middagsförberedelser blev otroligt hektiska, men trevligt hade vi! :)

När vi vaknade på söndagen steg jag upp och gjorde frukost till min ängel. Han fick tårta till frukost, precis som det ska vara. Första gången för honom tydligen, så har det alltid varit hemma hos mig! :) En riktigt söt liten tårta fick han dessutom, en gräddtårta i form av ett litet hjärta.

Efter frukosten så var det uppstigning och tårtbakning "på riktigt". Han hade beställt prinsesstårta så det fick det bli. En tårta som senare visade sig bli mycket uppskattad. Hans pappa trodde oss inte ens när vi sa att det var jag som gjort den. :)

Efter tårtbaket var vi på en husvisning. Eller åtminstone hade vi tänkt oss att vara det, men det kom aldrig någon mäklare. Det visade sig senare att han sålt huset efter torsdagens visning och inte meddelat varken oss eller något av de andra två paren som var inbokade på samma visning. Trevligt... Anlita aldrig Svensk fastighetsmäklartjänst, eller möjligtvis svensk mäklartjänst!

Detta gjorde givetvis inte att vi kom bättre till i tidsschemat. Vi kom hem och fixade som små blådårar fram till kl. 15 då gästerna kom. Jag höll på med maten in i det sista medan hjärtanet öppnade sina presenter och underhöll släkten. En av kusinerna ställde upp sedan och var fantastisk under hela middagen, serverade, plockade av o.s.v. Grymt uppskattat.

Menyn, som bestod av grön ärtsoppa till förrätt, wallenbergare med potatismos, lingonsylt och ärtor till huvudrätt samt smördegsinbakad västerbottensost med hjortronsylt och glass till efterrätt var mycket uppskattad. Kul!

Efter middagen var det bowlingturnering på vårt nya Nintendo Wii. Kul det också. Hela släkten var med. :) Efter det så blev det tårta och kaffe och sedan gick nästan alla hem. Två gäster blev kvar till lite senare på kvällen, men inte alltför sent. Det var ju ändå söndag.

Vi hade på det hela taget en väldigt trevlig födelsedagshelg, och hjärtanet uppskattade sin födelsedagspresent så det var jätteroligt. Han hade aldrig sett Elitloppet, aldrig ens varit på Solvalla faktiskt, så det var riktigt roligt att ge bort det. Dessutom uppskattade han presenterna han fick av alla andra, inte minst mammas hemstickade mössa! Det bästa med den presenten var att jag fick en bonuspresent, världens sötaste små virkade tofflor med knapp och "spänne". Tusen tack söta lilla mamma!

Nu skall jag laga mat till mina arbetskamrater. Vi skall ha "samkvämskväll" på jobbet imorgon med lite utbildning och grejer inbakad, och jag lovade att förgylla kvällen med att bjuda på mat. Trevligt men inte så roligt när man är så trött så man skulle kunna svimma, och huvudet påminner en om det genom att bulta med ungefär samma jämna takt som hjärtat... Nåja, har man lovat så har man så nu skall jag ut i köket!

Inga kommentarer: