söndag 2 december 2007

Gamla stan, hissar och gubbkeps

Idag har vi varit i Gamla stan. Vägen dit kantades av diverse små pussel och problem sammankopplade med det faktum att mormor åker rullstol nu. Framför allt ett problem för mormor då (som ju sitter i rullstolen) och för mamma (som kör den). Ett obehag är hissar. Hissarna på T-centralen är vidriga eftersom de alltsomoftast används som pissoarer och luktar därefter. Jag är mycket glad att jag slapp åka dem. Dessutom innebar det också ett problem att åka rätt med hissarna, vilket innebar att vi fick vänta i minst 10 minuter utanför en hiss vid ett tillfälle... Nåja, nog om detta. Förutom hissproblematiken så var mamma inte superduktig på att köra rullstolen lugnt och sansat ombord på pendeltåg och tunnelbana. Hon satsade som regel för fullt för att komma in med rullstolen i vagnen, vilket fick till följd att mormor höll på att ramla ur den när den stötte emot kanten på väg in. Full satsning alltså istället för att i lugn och ro vicka lite på den och rulla in den försiktigt. Mormor överlevde iaf. Hon överlevde också diverse något rocky rides på kullerstensgatorna i Gamla stan (som verkligen inte är rätt plats för att åka rullstol).

Efter äventyret i Gamla stan åkte vi tillbaka till Solna Centrum där mamma och mormor bor. Mormor lade sig på hotellrummet för att vila en stund och övriga i sällskapet gick och shoppade lite. Jag köpte en svart kjol och (hör och häpna) en gubbkeps. Det senare lät jag mig motvilligt övertalas till av främst min mor men även till viss del av min syster. Jag har den faktiskt på mig nu i ett försök att vänja mig lite. Jag hade den även på mig när vi gick och åt middag tidigare ikväll. Jag känner mig urfånig och är relativt övertygad om att det var ett dåligt köp. Som tur är var den inte dyr så jag behöver inte gräma mig så mycket över det. ;)

Nu ska jag gå och socialisera med min söta syster salt och hennes J. Skrapa ett par tialotter som jag fick av mormor tidigare ikväll, och kanske läsa ett par sidor i min irländska chick-lit som jag köpte för tågresan.

Inga kommentarer: